Una antiga fusteria al barri de Gràcia va ser el lloc escollit pel Toni i l’Encarna l’any 1986 per tirar endavant la seva idea i crear Cal Boter, un restaurant familiar de cuina tradicional catalana.
Van començar fent torrades, escalivada i carns fetes a la brasa de carbó natural. La tradició carnissera de la família els ha permès oferir una bona selecció de carns fresques i de qualitat, que provenen de la carnisseria i la polleria que tenen al mercat de San Andreu. La carta inclou botifarres, filets de bou, xai, vedella, guatlles, peus de porc o conill entre d’altres.
El local original aviat es va quedar petit per acollir als clients; als “amics”, com els considerava en Toni. El restaurant va doblar la seva mida amb un acollidor saló que permet celebrar dinars o sopars de grups. A l’igual que el local, la carta també es va ampliar. Sense renunciar a les clàssiques peres al vi, sopa d’all, carns i torrades, es van incloure altres plats deliciosos com el bacallà “Gratacolloni” – gratinat amb allioli -, els cargols a la “llauna” o picants, es boníssimes patates farcides de ceps y crema de foie, la selecció de gaspatxos (segons la temporada), els peus de porc amb gambes o les mandonguilles amb sipia…
Cada dia de la setmana hi ha un plat clàssic dins la selecció del primers, com la fideuà dels dimarts, l’arròs negre els dijous o els canelons dels divendres.
A l’actualitat, amb les noves generacions de la família embarcades a Cal Boter, amplien els seus serveis diaris oferint “Esmorzars de forquilla”. Esmorzars contundents per agafar forces a mig matí, que inclouen plats com el cap i pota amb cigrons, peus de porc amb romesco o bacallà. Una bona opció per un dia de passeig o pedaleig coneixent Barcelona i la mítica Vila de Gràcia.
La proximitat de l’equip que forma Cal Boter i la frescor dels seus, son les eines utilitzades per ser acullidor restaurant familiar per oferir-nos una interessant selecció de cuina catalana.